Blog

Milyen a jó munkavédelmi bakancs?

Az, hogy mitől lesz megfelelő egy munkavédelmi bakancs, számos tényezőtől függ: a munkakörnyezettől, a viselője igényeitől, az igénybevétel mértékétől, és még sokáig sorolhatnánk. Nézzük át röviden, mik számítanak leginkább, amikor munkavédelmi bakancsot választunk.

Természetesen az első a biztonság, ám ezt sokféleképpen lehet értelmezni. A munkavédelmi bakancsok legtöbbje csúszásgátló talppal készül, és ezek között akad olyan is, ami az olajos szennyeződéseken is csak nagyon nehezen csúszik meg. Az orr-részben többnyire acélbetét található, ami véd a rázuhanó tárgyak okozta sérülésektől, emellett magas szárú, hogy tartsa a bokát, és a többség még bizonyos szintig vízálló is. Attól függően, hogy milyen munkakörnyezetben használjuk a bakancsot, ezekre szükség lehet a biztonság érdekében. Természetesen nem feledkezhetünk meg a kényelemről sem, hiszen egész napokat kell eltölteni bennük, így a belső kiképzésük ergonomikus, a téli változatok pedig béleltek.

Ha a tökéletes munkavédelmi bakancsot keresi, tekintse meg kínálatunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!