Blog

Munkavédelmi bakancsok: kényelem és biztonság egyben!

A munkavédelem elsődleges fontosságú minden területen, de a veszélyességi fokok meglehetősen változóak. Munkavédelmi felszerelésre leginkább az ipari területeken van szükség, hiszen itt lényegesen nagyobb az esélye egy súlyosabb sérülésnek, mint mondjuk egy irodában. A felszerelés többféle eszközből állhat, de a leggyakrabban a munkavédelmi bakancsok, a munkaruházat és a sisak fordul elő.

munkavédelmi bakancsot az adott munkakörre kell szabni, vagyis az alapján kell kiválasztani a megfelelő típust, hogy a dolgozó, aki viselni fogja, milyen veszélyeknek van kitéve. Természetesen ezen felül is vannak elvárások egy munkavédelmi bakanccsal szemben, hiszen a munkavállalónak az egész munkanapját benne kell töltenie, és a bakancs nem akadályozhatja őt a munkájában. Ennek megfelelően a biztonság mellett a kényelem is fontos szempont.

Vegyük előbb a biztonságot, hiszen a kényelem viszonylagos; mindenkinek mást és mást jelenthet. A munkavédelmi bakancsok legtöbbjét csúszásgátló talppal látják el, az orra pedig acélbetétes, hogy védje a lábat az esetlegesen rá zuhanó, nehéz tárgyaktól. A biztonságos mozgás egyik feltétele, hogy a boka tartsa a lábfejet; ennek elősegítésére a munkavédelmi bakancsok többnyire magas szárúak.

Ami a kényelmet illeti, a munkavédelmi bakancsok többnyire vízállóak, hiszen a beázás nagyban rontja a komfortérzetet. Ezen felül meg kell még említeni az ergonomikus talpkialakítást, ami nem csak a belső talpra vonatkozik, hanem a külső kiképzésére is. Fontos még, hogy a kültéren végzett munkákhoz külön nyári és téli változatot is be lehet szerezni; az utóbbi bélelt, hogy védjen a hideg ellen.

Amennyiben olyan munkavédelmi bakancsot keres, ami a vállalkozásában felmerülő összes igényt képes kielégíteni, tekintse meg széles kínálatunkat! Ha kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!